Et canonical tag benyttes i kildekoden på dit website. Tagget fortæller søgemaskinerne, at der findes en anden tilsvarende side, som skal betragtes som den originale side.

Et canonical link benyttes til, at undgå duplicate content. Ved at indsætte et canonical tag, på alle de sider, som minder om originalen, vil søgemaskinerne blive gjort opmærksom på, at der findes en anden version af siden og denne kan indekseres i stedet for.

Det ses ofte, at canonical links ikke er korrekt opsat. Fx sker det, oftere end man skulle forvente, at der installeres et modul til at tage sig af dette, men modulet linker så blot tilbage til sig selv, uanset hvilken side der er tale om. I dette tilfælde vil canonical ingen nytte have og kan lige så godt udelades.

Et canonical tag skal tage højde for, struktur opbygningen af sitet og altid linke tilbage til den mest eksakte version af siden.

Eksempel på, hvordan canonical kan se ud:

<code><link rel="canonical" href="https://www.danvester.dk/hvad-er-en-blog/" /></code>

Canonical links kan foruden internt, også benyttes eksternet

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester