SEO eller søgemaskine optimering?

SEO eller søgemaskineoptimering som det så pænt hedder på dansk. Går i bund og grund ud på at optimere en hjemmeside til at ranke bedst muligt i søgemaskinerne, her i Danmark er det oftest Google.
Der findes ikke mange andre marketingskanaler, som er bedre, end at ligge nr 1 på Google. Alt trafik skabt via organiske resultater er nemlig Gratis trafik til din hjemmeside.

SEO er en blanding af teknisk optimering, godt content og så i nogen grad brug af linkbuilding. Sidstnævnte er en historie for sig.

SEO er derfor en langsigtet strategi, hvor hjemmesiden systematisk opbygges og vedligeholdes for løbende at opnå bedre indhold og autoritet.

Til daglig beskæftiger jeg mig med SEO på fuld tid og vil løbende dele disse erfaringer her på siden.

Side 2 på Google er ikke godt nok

Hvis ikke du allerede er klar over det, så får du det her skåret ud i pap. Du kender det sikkert allerede fra dig selv, når du søger på google, så klikker du oftest på de øverste resultater. Og det er der faktisk også mange andre der gør.
Det sker formentlig også at du en gang imellem kommer om på side 2 eller endda side 3 i søgeresultaterne. De fleste har tendens til at holde sig på side et og finder de ikke, det de søger efter, så laves der blot en ny søgning, som så kommer med nogle andre resultater.

Som det ses af grafen herunder, så er det top 3 placeringer som er de absolut vigtigste.

Google placeringsfordeling
Viser organisk CTR for søgninger fra 2.641.510 søgeord og 50.512 hjemmesider

Det er derfor altid vigtigt at være realistisk omkring dine mål. For en ting er sikkert, der er ikke meget værdi i at ligge på side to eller derunder.

Er din hjemmeside helt ny på Google, så er det ikke realistisk, at ranke i top 3 med de sværeste søgeord, i hvert fald ikke på kort sigt, for selvfølgelig kan dit site også komme til at ranke helt i toppen med den rigtige SEO tilgang.

Start med at fokusere på søgeord, med lidt mindre konkurrence og udvid så dine mål løbende.
Husk blot at SEO er en langsigtet strategi, som du aldrig bliver færdig med.


Spørgsmål og svar om SEO

Hvad er seo?

Seo er forkortelsen af “Search Engine Optimazation” og betyder søgemaskine optimering.
SEO handler om, at optimere hjemmesider på mange forskellige faktorer of at opnå bedre placeringer i søgemaskinerne, som fx Google og Bing.

Hvad koster seo?

SEO er de gratis resultater som findes i søgemaskinerne, så kan du selv finde ud af det, koster det kun din tid. Skal du derimod have hjælp til SEO arbejdet varierer priserne meget, men det gør kvaliteten af arbejdet desværre også. Find en samarbejdspartner til seo, som tilbyder en kontinuerlig løsning til en fast pris, så undgår du uforudsete udgifter

Hvorfor seo?

Fordi seo er en mere rentabel forretning i længden. Det er en langsigtet investering, men på sigt bliver seo meget billigere en fx Ads, som kun bliver dyrere og dyrere.

Hvor hurtig virker seo?

Der er stor forskel på hvor hurtig seo virker. Der er mange faktorer som spiller ind her. Har du allerede en etableret webshop eller hjemmeside, kan SEO have en forholdsvis hurtig virkning.
Ofte ses det, at der optimeres på livet løs, men at de tekniske opsætninger ikke er på plads og så udebliver resultaterne. Start derfor altid fra bundet, så virker SEO meget hurtigere og bedre.

Seo hos webbureau?

Ofte tilbyder web-bureauet at lave SEO. Dette er dog sjældent en god ide. De fleste web-bureauer er gode til at lave hjemmesider og det er det. Vælg derimod en specialist eller et SEO bureau, som ved hvad de laver. Det er med garanti billigere og resultaterne er bedre.

Hvordan bliver jeg god til seo?

For at blive god til seo kræver det, som så meget andet, tid og interesse.
Du skal dog som minimum have en god teknisk forståelse for servere og kode, hvis du skal have en chance for at udføre den tekniske del af seo arbejdet.
Der er mange, desværre også seo bureauer, som ikke har disse færdigheder, men alligel kalder sig selv for specialister og eksperter.

Er content seo?

Content er ikke seo, men det er en forudsætning, at der er content på et website.
Content er derfor en del af det, at lave seo.