Vælg de rigtige links til linkbuilding

Kvalitetslink

Business Coaching

Er du kommet til det punkt hvor der er brug for linkbuilding, så du kan få de allerbedste placeringer i SERP? Så er du også kommet til det sted, hvor du skal være yderst opmærksom. HUSK altid at holde fokus, og vælg kvalitet frem for kvantitet og husk så, hvad der kommer let, går let

Vælg de rigtige links

Er websitet fuldt optimeret og har du været igennem alle afkroge af SEO arbejdet? men har du endnu ikke topplaceringer i søgemaskinerne, så skal du måske overveje brugen af linkbuilding.

Når der snakkes om linkbuilding er der mange meninger, men det er fakta, at uden nogen form for indgående backlinks, så kommer du ikke til tops i søgeresultaterne. Du kan godt opnå gode placeringer uden direkte linkbuilding, men vil du helt til tops, så er der kun en vej, og det er at skaffe dig nogle gode links. Enoplagt mulighed er at spørge leverandører, samarbejdspartnere mv, som de kunne have interesse i at linke til dit site. Dette er dog ofte en meget tidskrævende process, men værd at overveje

Hvad er et link

Nye tider for SEO

Før i tiden kunne du blot optimere det enkelte site, gøre brug af søgeordet en del gange og evt have det i domænet, så var det stort set sikkert at man var i toppen af resultaterne, sådan er det bare ikke længere.

Søgemaskiner som fx. Google & Bing har fået væsentlig mere komplekse algoritmer end de havde tidligere og det betyder, at de nu har nemmere ved at skelne mellem godt og mindre godt indhold.
Google vil helst præsentere indhold af god kvalitet og denne type af indhold har naturligt nok flere indgående links. Et indgående links kan betragtes som en henvisning og er der mange henvisninger til samme side, så er den højest sandsynlig god (ikke nødvendigvis).

Professionel linkbuilding

Jeg har efterhånden arbejdet professionelt med SEO igennem mange år og vil våge den påstand, at der ikke findes topplaceringer (placering 1), som er helt uden indgående links. Jeg kan naturligvis tage fejl, men tager du nogle af de mest populære ord, som advokat, revisor eller måske SEO, så har alle siderne indgående links.

Ser vi lidt mere abstrakt på linkbuilding, så giver det også rigtig god mening, at der findes henvisninger (links) til alle topplaceringerne. Tag for eksempel en restaurant, hvis ikke der var en eneste henvisning, et skilt som pegede i retning af restauranten, hvor mange besøgende tror du så der ville være? Ikke mange, måske der ville komme nogle enkelte forbi, som over tid, så ville begynde at pege andre brugere i retningen af restauranten, specielt hvis maden var god.

På samme måde linkes der til godt relevant indhold på hele internettet, hvilket er hele grundstenen for at Google og andre søgemaskiner eksisterer. Søgemaskinerne er kun interssante så længe de kan levere gode og relevante forslag til brugerne

Der er forskel på links

Det er selvfølgelig ikke alle links, som giver samme værdi. Et link er et link men der er forskellige faktorer, bland andet antal og relevans.

Lad os for nemhedens skyld tage et eksempel.

Du har bestemt dig for at tage dig en god kop kaffe og jeg anbefaler dig derfor en kaffebar lidt uden for Aalborg, men en kaffe anmelder anbefaler kaffebaren inde midt i Aalborg. Jeg har ingen forstand på kaffe, ud over at jeg drikker dette dagligt, så anmelderens anbefaling har større værdi end min og sandsynligheden for at du vælger den i midtbyen er stor.

Næste gang du skal på kaffebar anbefaler en anden ven dig også kaffebaren lidt uden for Aalborg, men vælger stadig den midt i byen. Det samme sker 3 gang du skal have kaffe, men på et eller andet tidspunkt, så begynder antallet af anbefalinger at vægte højest. Det samme gør sig gældende for links.
Derfor kommer vi tilbage til min påstand omkring ranking og linkbuilding.

Ingen links = ingen topplaceringer

Skal man så bare have mange links fra små blogs?

Nej, lad os en gang for alle slå fast, at det ikke er mængden af links, men kvaliteten af links

Der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe dig her og nu, med mange irrelevante links, men på sigt kan jeg bestemt ikke anbefale denne strategi, ikke mindst fordi at der arbejdes hårdt på, fra Googles side, at komme denne type af links til livs (det manipulerer med søgeresultaterne). Jeg arbejder altid ud fra en langsigtet strategi, hvor hele opbygningen skal være holdbar, også ved algoritme opdateringer. Brug derfor lidt ekstra tid på at skaffe dig nogle ordentlige og relevante links

Gode links

Gode links kan være mange ting, alt efter hvem kunden er, men fælles for alle links er, at der skal laves en grundig research, så behovet klarlægges.

Bestil links her (kommer snart)

Billige links

Findes der billige links, som også giver værdi, uden at være rent spam? Det korte svar er ja, men der er længere imellem disse. Mange steder tages der overpris på fx PBN links.

Bestil links her (kommer snart)

Pressemeddelelser

En pressemeddelelse kan i nogle tilfælde være en oplagt måde, få eksterne links på. Med gode relevante nyheder, publiceres indholdet ofte i mange medier

Bestil pressemeddelelse (kommer)

Se de forskellige links
Accuranker rabatkode

Accuranker Gratis

Prøv accuranker gratis i 14 dage, helt uden nogen form for binding. En rigtig smart måde at prøve programmet og samtidig få styr på dine placeringer.

Prøv Semrush
Prøv Kinsta