Vælg de rigtige links

Er websitet optimeret og har du været igennem alle kroge af SEO arbejdet? men har du endnu ikke topplaceringer i søgemaskinerne, så skal du måske overveje linkbuilding.

Linkbuilding er der mange meninger om, men det er fakta, at uden indgående backlinks, så kommer du ikke til tops i søgeresultaterne. Du kan godt opnå gode placeringer uden at linkbuilde, men vil du helt til tops, så er der kun en vej, og det er at skaffe dig nogle gode links.

Nye tider for SEO

Før i tiden kunne du blot optimere det enkelte site, gøre brug af søgeordet en del gange og evt have det i domænet, så var det stort set sikkert at man var i toppen af resultaterne, sådan er det bare ikke længere. Søgemaskiner som fx. Google har fået væsentlig mere komplekse algoritmer end de havde tidligere og det betyder, at de nu har nemmere ved at skelne mellem godt og mindre godt indhold.
Google vil helst præsentere indhold af god kvalitet og denne type af indhold har naturligt nok flere indgående links. Et indgående links kan betragtes som en henvisning og er der mange henvisninger til samme side, så er den højest sandsynlig god (ikke nødvendigvis).

Nu har jeg arbejdet professionelt med SEO igennem mange år og vil våge den påstand, at der ikke findes topplaceringer (placering 1), som er helt uden indgående links. Jeg kan naturligvis tage fejl, men tager du nogle af de mest populære ord, som advokat, revisor eller måske SEO, så har alle siderne indgående links.

Der er forskel på links

Det er selvfølgelig ikke alle links, som giver samme værdi. Et link er et link men der er forskellige faktorer, bland andet antal og relevans.

Lad os for nemhedens skyld tage et eksempel.
Du har bestemt dig for at tage dig en god kop kaffe og jeg anbefaler dig derfor en kaffebar lidt uden for Aalborg, men en kaffe anmelder anbefaler kaffebaren inde midt i Aalborg. Jeg har ingen forstand på kaffe, ud over at jeg drikker dette dagligt, så anmelderens anbefaling har større værdi end min og sandsynligheden for at du vælger den i midtbyen er stor.

Næste gang du skal på kaffebar anbefaler en anden ven dig også kaffebaren lidt uden for Aalborg, men vælger stadig den midt i byen. Det samme sker 3 gang du skal have kaffe, men på et eller andet tidspunkt, så begynder antallet af anbefalinger at vægte højest. Det samme gør sig gældende for links.
Derfor kommer vi tilbage til min påstand omkring ranking og linkbuilding. Ingen links = ingen topplaceringer.

Skal man så bare have mange links fra små blogs?

Der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe dig her og nu, med mange irrelevante links, men på sigt kan jeg bestemt ikke anbefale denne strategi, ikke mindst fordi at der arbejdes hårdt på, fra Googles side, at komme denne type af links til livs (det manipulerer med søgeresultaterne). Jeg arbejder altid ud fra en langsigtet strategi, hvor hele opbygningen skal være holdbar, også ved algoritme opdateringer. Brug derfor lidt ekstra tid på at skaffe dig nogle ordentlige og relevante links.