En blog er en hjemmeside, hvor der skrives indlæg eller artikler. Denne hjemmeside er en blog, hvor jeg løbende udgiver nye artikler omkring diverse emner indenfor SEO. En blog kan også være en del af en hjemmeside, fx har mange webshops tilknyttet en blog, hvor de skriver omkring de seneste produkter, anmeldelser m.m.

En blog er ofte opbygge på en lidt anderledes måde end en traditionel hjemmeside idet der som regel er en dato for, hvornår artiklen er skrevet. Ofte er det også muligt at kommentere på de enkelte indlæg / artikler.

Der kan være mange fordele i at have en blog. Fx kan den benyttes til at besvare ofte stillede spørgsmål fra kunderne / brugerne. En blog kan være en fordel, rent seo mæssig, hvis denne løbende opdateres og vedligeholdes. Når der løbende skrives indhold, som omhandler dine produkter / ydelser, så vil der også ofte benyttes relevante søgeord, som der søges efter i søgemaskinerne. Dette er med til at øge synligheden for hjemmesiden.

En blog skal ikke oprettes for at skabe mere synlighed, men for at give dine brugere, en bedre mulighed for at lære dine produkter / forretning at kende og på den måde skabe en større tillid.

Valg af CMS til blog

Der findes mange forskellige CMS systemer, og mange af disse er også blevet meget nemme at navigere rundt i, også selvom man ikke er den store programmør. WordPress er et af de mest populære blog CMS-systemer og det er tilmed gratis at benytte. Der findes ligeledes en lang række gratis udvidelser (plugins) til systemet.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester