Content Management System, forkortet CMS, er en software som benyttes til at organisere og præsentere dokumenter og andet indhold på en hjemmeside. Når der benyttes et CMS system skal der ikke tages højde for kodning og andre besværlige valg, i den daglige brug af systemet. Et CMS system gør det muligt at administrere og oprette indhold på en hjemmeside, helt enkelt.

Der findes mange forskellige CMS-systemer. Nogle af de mest brugte, er WordPress, Joomla, Drupal og Umbraco. Listen er meget længere, og der findes et utal af CMS systemer, som hver især tilbyder forskellige funktioner og muligheder.

Når der skal vælges CMS systemer skal der tages højde for flere ting. Det skal være brugervenligt, nemt at administrere, nemt at vedligeholde og opdatere. Det er selvfølgelig også vigtigt, at det er et SEO venligt CMS system. Her er WordPress et rigtig godt bud til de fleste. Det er et af de mest brugte i verden, hvilket gør at der hele tiden er udvikling og opdateringer til systemet, så det ikke bliver forældet.

WordPress som CMS

WordPress er utroligt nemt at administrere. Der findes mange gratis templates og udvidelser, selvom jeg altid vil anbefale dig at bruge lidt penge på et ordentlig template. Med WordPress slipper du for programmeringen og det er meget nemt at SEO optimere, i hvert fald helt grundlæggende. Du kommer nok ikke uden om, at skulle have en SEO ekspert med ind over, uanset hvilket CMS system du vælger.

Læs mere omkring hvordan du laver seo opsætning af WordPress

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester