Black hat er indenfor SEO, en strategi hvor retningslinjerne fra søgemaskinerne ikke følges og med det ene formål at opnå personlige fordele. Google har udgivet en komplet guideline, hvor der forklares, hvad der er best practice, under søgemaskineoptimeringen.

Der er dog mange fortolkninger af, hvad netop Black hat er, og grænsen for, hvornår det er Black hat er derfor også forskellig fra seo bureau til seo bureau.

En af de helt grundlæggende rankingfactors er links (sammen med andre), det er derfor vigtigt for enhver hjemmesideejer at have links. Links kommer ikke nødvendigvis af sig selv (nogle gør), derfor er man nødsaget til, selv at skaffe disse links på den ene eller den anden måde. For fælles for alle er, at de gerne vil ligge øverst i søgeresultaterne, på de vigtigste søgeord.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer her, omkring, hvilke links der er bedst, men generelt så er fortjente links som regel de bedste, set med Googles øjne, uanset hvad dit seo bureau siger ?

Google skriver følgende i sin guideline:

 

Ethvert link, hvis formål er at manipulere PageRank eller et websites rangering i Googles søgeresultater, kan betragtes som en del af en linkordning og en overtrædelse af Googles retningslinjer for webmastere. Dette omfatter al adfærd, der manipulerer links til eller udgående links fra dit website

Find hele teksten her

Så i Googles øjne findes der kun en type links, da alle andre links ville være et forsøg på at manipulere med hjemmesidens rangering.

Helt generelt, så dækker ordet Black hat over mange forskellige former for manipulering af søgeresultaterne som foruden linkbuilding kunne være cloaking, skjult indhold, automatisk genereret indhold m.m.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester