301 redirects er en permanent vidrestiling, som benyttes når en URL er flyttet permanent. Der findes mange forskellige redirects, hvoraf 301 redirects er en af dem.

Et permanent redirect benyttes hvis man har en side eller et helt website, som ikke kommer tilbage igen. Er siden nedlagt eller udgået laves en 301 redirect for at vidrestile brugeren til den nye side. Ofte oplever brugeren ikke at den gamle side er nedlagt idet de automatisk sendes til den nye side med dette redirect.

Det er ikke kun brugeren som drager fordel af dette redirect. Søgemaskinerne vil også automatisk komme ind på den nye sider og så få denne indekseret, så siden kan søges frem i resultaterne. Samtidig bliver søgemaskinerne opmærksomme på, at den gamle side er nedlagt

Ser vi på 301 redirect i forholdt til seo, så er det her specielt vigtigt at få lavet disse redirects korrekt. Med denne 301 redirects får du den linkjuice med, som i forvejen er optjent på den nu nedlagte side. Det er derfor meget vigtigt at der er styr på netop disse redirects når der redesignes, lanceres nyt website, skiftes domæne eller platform.

301 kommer af den status kode som serveren sender, når der bliver lavet en forespørgsel. Modtageren af svarkoden kan være fx browseren du benytter eller googlebot m.m.

Et 301 redirect må ikke forveksles med et midlertidig 302 redirect

Er du i tvivl om hvordan dette skal gøres, så tag fat i dit seo bureau eller send mig en besked.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester