Hvad er en htaccess file?

.htaccess er en konfigurationsfil, som understøttes af flere web-servere. .htaccess filen benyttes bla. til at lave 301 redirects, aktivere tekstkomprimering, styre fil- og mapperettigheder og meget mere.

.htaccess filen findes ikke på Windows servere, så her skal benyttes andre metoder. .htaccess filen findes på alle Apache web-servere, som er en af de mest almindelige web-servere på PHP webhotel. Apache kører oftest på Linux eller Unix servere. Vær opmærksom på, at filen ikke nødvendigvis er at finde på serveren. Er dette ikke tilfældet, skal filen oprettes og placeres i rodmappen.

Filen er en helt almindelig tekstfil og ligger som nævnt i roden på webhotellet. Grunden til at denne starter med et punktum er, at på Linux og Unix systemer kan filer skjules ved at lade dem starte med et punktum.

En simpel måde at benytte .htaccess filen til at lave et 301 redirect er ved at tilføje koden:

<code>Redirect 301 /gammel-udgået-side.html https://www.domæne.dk/ny-side.html</code>

På den måde vil alle forespørgsler på den gamle side automatisk blive sendt til den nye side.

.htaccess filen kan som nævnt benyttes til mange andre formål og ovenstående eksempel på et redirect er også et meget simpelt eksempel. Jeg vil helt sikker anbefale dig, at sætte dig ind i, hvad og hvordan denne fil kan udnyttes når der tænkes SEO

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester