Når en side ikke findes opstår der en 404 error (fejl). En 404 fejl er en HTTP standard response code, som er en meddelelse til brugeren (fx. browser eller søge-robotten), som fortæller at siden ikke findes.

404 fejl kan være kritiske for din synlighed og derfor en væsentlig del af arbejdet med søgemaskineoptimeringen på et website.

Et website skal gerne have en vis standard af kvalitetsindhold, som kan indekseres i søgemaskinerne. Linker du rundt til sider, som ikke længere eksisterer, så vil der opstå en 404 fejl og denne er med til at gøre sitet mindre interessant. En enkelt 404 fejl er ikke så skadelig, men er der derimod mange af disse fejl. Mange 404 fejl vil medføre ringere brugeroplevelse og dermed en ringere vurdering af søgemaskinerne.

En 404 fejl kan skyldes links til såvel interne, som eksterne sider. Uanset hvor fejlen er, så bør et optimeret website ikke indeholde nogle 404 sider. Det er altid et negativt signal at sende og så kan dine brugere ikke finde det indhold, som de leder efter.

Sørger du for altid at lave 301 redirects, når sider lukkes eller flyttes, så vil du mindske risikoen for at 404 fejl opstår, i hvert fald internt.

Er du i tvivl om, hvordan du tjekker dit site for 404 fejl, så tag fat i dit seo bureau, eller smid mig en besked. Så kan vi snart vurdere, hvordan tilstanden er på dit website.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester