Cloaking betragtes som Black Hat seo. Cloaking er en seo teknik, som viser en side for søgemaskinerne og en anden for brugeren.

cloaking
Eksempel på cloaking

Hele ideen med cloaking er at vurdere, hvem der besøger hjemmesiden. Viser det sig at være en søgemaskine der kommer forbi, vil denne søgemaskine blive præsenteret for det indhold, som ønskes indekseret i den pågældende søgemaskine. Er det en almindelig bruger, som besøger hjemmesiden via en browser, så vil denne bruger blive præsenteret for et andet indhold end søgemaskinerne.

Ved at skelne mellem de forskellige typer af besøgende kan der optimeres 100% for søgemaskinerne, uden at tage hensyn til, hvordan det rent visuelt ser ud. Den faktiske landingsside som en almindelig bruger vil blive mødt af, vil ikke nødvendigvis være optimeret.

Der findes flere forskellige former for cloaking og ordet dækker over mange forskellige teknikker. En af de mest kendte er nok ip-cloaking, som er en lidt udvidet version. Groft sagt, så skrives der en individuel side til hver søgemaskine og brugeren, hvorefter brugerne segmenteres efter deres ip-adresser. Søgemaskiner sendes til det indhold som ønskes præsenteret for dem og brugerne til det ”korrekte” indhold.

Cloaking

Skriv et svar