En alt attribut kan kobles direkte på et billede. Alt teksten tilføjes som vist i eksemplet herunder:

<code><img src="/billede-filnavn.jpg" alt="Her skrives alt teksten - brug gerne et søgeord"></code>

Alt tekster har flere formål, og kan være med til at fremme din synlighed i søgeresultaterne, hvis du udnytter dette korrekt.
Med en sigende alt tekst kan søgemaskinerne nemmere vurdere, hvad der er på billedet og hvordan det er koblet sammen med indholdet på sitet.

Når du laver en billedsøgning på Google er det også denne alt-attributt, som er medvirkende til at billedet dukker op i søgeresultaterne. Derfor anbefales det også, seo mæssigt , at benytte et godt søgeord her.

Nu er det ikke alene seo-mæssigt at der kan drages fordele med alt tekster. Er du svagt seende eller måske helt blind, så kan alt tekster læses op, så det bliver muligt at få en forståelse af, hvad billedet indeholder.

Hvordan tilføjer jeg alt tekster?

Mange CMS systemer er i dag blevet meget mere beviste omkring vigtigheden i alt tekster. Derfor er det i de fleste systemer muligt at tilføje alt teksterne når du uploader eller benytter dig af billedet.
Du skal derfor i de fleste tilfælde ikke selv tilføje dette direkte i koden.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester