En ankertekst er den del af et link, som er synlige for brugeren og kan se således ud. SEO leksikon.

En ankertekst kan også være en alt attribbutt på et billede, hvis billedet indeholder et link. På den måde kan du overføre værdi til siden, som du linker til, gennem billedet.
Mange “glemmer” at få tilføjet alt-tekster på deres billeder og dermed går de glip af muligheden for at udnytte “ankertekster” på billederne. Et billede uden en alt-tekst kan ikke overføre samme værdi som en ankertekst har mulighed for.

Gode ankertekster har betydning for din seo. Igennem mange år har ankertekster været helt grundlæggende for den interne linkdistribution. Når du for eksempel benytter ankerteksten “kaffemaskine” så opfatter søgemaskinerne, og brugeren, det som om at siden du henviser til, omhandler kaffemaskiner.

Når nu der kan flyttes værdi mellem sider med gode ankertekster, så har der igennem årene også været rig mulighed for at udnytte dette. Google har derfor også stor fokus på brugen af netop ankertekster og links. Google har løbende opdateret deres algoritmer, og haft øget fokus udfordringen. Google Penguin er en af de algoritmer, som undersøger ankertekster og links på din hjemmeside.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester