Ny Core Web Vitals metrics på vej: INP

Interaction to Next Paint er en opdateret udgave af Core Web Vital.

Google har annonceret, at de allerede sender den nuværende core web vitals metrik på pension og erstatter den med en nyere, som mere præcist repræsenterer brugeroplevelsen.
Den nye metriks kaldes Interaction to Next Paint (oversættes ikke), og er allerede gået fra experimental  til ventende status.

Google annoncering:

“Fra i dag er INP ikke længere eksperimentel, men vil i stedet blive betragtet som en ventende Core Web Vital metrik. Dette er en ny betegnelse for at indikere, at INP har bevist sin beredskab til at erstatte FID - men vi laver ikke ændringen endnu. For at give økosystemet tid til at tilpasse sig, vil INP officielt blive en stabil Core Web Vital metrik i marts 2024.”

First Input Delay (FID)

På Chrome-bloggen blev det annonceret, at First Input Delay (FID) vil blive erstattet i marts 2024 af den nye metrik, Interaction to Next Pain (INP).

First Input Delay måler den tid, det tager for browseren at kunne behandle en brugerinteraktion, begrænset til klik, keydown, mousedown og pointerdown.

Den tid det tager, inden en bruger er i stand til at klikke på en knap og få knappen til at reagere, anses generelt for blokering af andre scripts.
Derfor betragtes dette som en god repræsentation af webstedets responsivitet og brugeroplevelse. FID-metrikken er på ingen måder en fuldstændig komplet måling af responsivitet. FID måer kun delay og den det tager, før et interaktivt element bliver responsivt. FID måler ikke længden af tid, før hjemmesiden kan reagere på interaktioner.

Chrome-teamet har set på mange forskellige løsninger, men har efter flere et år nu frigivet INP med den officielle status som en eksperimentel, tilbage i maj 2022.
INP måler hele sides responsivitet og ikke alene delayet.

Ifølge Google:

“Chrome-brugsdata viser, at 90% af en brugers tid på en side bruges efter den er indlæst. Derfor er grundig måling af responsivitet gennem hele sidens livscyklus vigtig. Dette er præcis hvad INP-metrikken måler.”

INP har været tilgængelig gennem PageSpeed Insights og mange tredjeparts hastighedstests det seneste år,  siden maj 2022.

PageSpeed Insights er også blevet opdateret

En note i PageSpeed Insights’ ændringslog afslører:

“Interaction to Next Paint (INP) er ikke længere en eksperimentel metrics, og er nu en ventende Core Web Vital. Denne ændring afspejles i UI og API. For API'en ses nu specifikt INTERACTION_TO_NEXT_PAINT, som indeholder de samme data som EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT. EXPERIMENTAL_INTERACTION_TO_NEXT_PAINT vil blive fjernet fra svaret om 90 dage (8. august 2023).”

Interaction to Next Paint

Innovationen af INP er, at det er et mere præcist mål for, hvor lang tid det tager for hele siden at blive responsiv.

En dårlig INP er, når der klikkes på noget, og den forventede handling, som en closeup af et billede, ikke sker med det samme.

Googles side om INP forklarer det således:

“God responsivitet betyder, at en side reagerer hurtigt på interaktioner. Når en side reagerer på en interaktion, er resultatet visuel feedback, som præsenteres af browseren i den næste frame, browseren præsenterer. Visuel feedback fortæller dig, om for eksempel en vare, du tilføjer til en online indkøbskurv, faktisk bliver tilføjet, om en mobil navigationsmenu er åben, om et loginforms indhold bliver godkendt af serveren, og så videre. Nogle interaktioner vil naturligt tage længere tid end andre, men for specielt komplekse interaktioner er det vigtigt hurtigt at præsentere noget indledende visuel feedback som et cue til brugeren om, at noget er ved at ske.”

INP måles i millisekunder

En INP-score under 200 millisekunder betyder, at siden er fin. En score mellem 200 til 500 millisekunder betyder, at det er det grå område, hvor det ikke er dårligt, men det skal forbedres. INP-scorer over 500 millisekunder repræsenterer dårlig responsivitet.

inp core web vitals

Hvad betyder det for SEO?

Udgivere, udviklere og SEO’er, der allerede arbejder for at forbedre hjemmesidens hastighed og ydeevne, bør kunne se en positiv scorer med INP fra start.

Det er samme type af scripts, som allerede kendes, der tager lang tid at indlæse og er længe om at blive klar til at fungere. Tidsforbruget på at hente en ressource, tiden der bruges på at hente og analyserer CSS og HTML, så hjemmesiden kan vises korrekt.

Googles side om optimering for INP forklarer:

“Når en bruger interagerer med en side, er den første del af den interaktion inputforsinkelsen. Afhængig af anden aktivitet på siden kan inputforsinkelser være betydelige i længde. Dette kan skyldes aktivitet på hovedtråden (måske på grund af scripts der indlæses, analyseres og kompileres), håndtering af hentning, timerfunktioner, eller endda fra andre interaktioner, der forekommer hurtigt efter hinanden og overlapper hinanden.”

E-handelsbutikker bør overveje, hvilke funktioner der er kritiske for en bruger, inden handlen på siden kan påbegyndes, hvilke scripts der ikke er nødvendige, og hvilken funktionalitet købere ikke vil savne, hvis den fjernes.

INP betragtes i øjeblikket som en ventende Core Web Vital Metrics. Den bliver først en officiel core web vitals metrics om ca. et år, i maj 2024.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester