Hvad er QDF?

Query Deserves Freshness forkortet QDF er en rankingalgoritme fra Google. Groft sagt vil det sige, at “Søgninger, som fortjener up-to-date søgeresultater”

hvad er qdf?

Ved at bruge QDF forsøger Google at identificere emner og søge-forespørgsler, hvor brugeren har et ønske om nyt og aktuelt indhold.

QDF er en matematisk model, som prøver at bestemme, hvornår brugere ønsker ny information, og hvornår de ikke gør.

Hvornår opstod QDF?

QDF-algoritmen blev opfundet af Amit Singhal, Senior VP og Google Fellow. QDF blev først omtalt tilbage i 2007 og har siden da været benyttet som ranking faktor.

Hvordan fungerer QDF algoritmen?

QDF algoritmen bliver altid udløst når der sker en pludselig stigning i en efterspørgsel / omtale af et bestemt emne.

For at kunne bringe QDF-algoritmen i spil, overvåger Google tre forskellige ressourcer:
Blogs, magasiner og nyhedsportaler. Hvis alle 3 kilder dækker over et specifikt emne og forespørgslerne for det nævnte emne er højere end gennemsnittet, for såvel søgninger som rangeringer, så rangerer Query Deserves Freshness-algoritmen nyt indhold til dette emne efter autoritet i søgeresultaterne. Varigheden af disse rangeringer varer kun til interessen for dette emne igen er aftaget. Et godt eksempel er Covid-19 krisen i 2020. Her var der enorm efterspørgsel på Covid-19 relateret indhold og sider omkring dette rangerede derfor højere.

I alt sin enkelthed går QDF algoritmen ud på, at bestemme om et givent emne er ”varmt” eller ej. Groft sagt, så kan det siges, at hvis mange nyhedsmedier skriver omkring samme emne vil disse emner få en højere rangering i søgeresultaterne.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester