Hvordan virker JavaScript?

JavaScript er nok, uden tvivl det mest brugte script-sprog på nettet. JavaScript kan bruges af alle. Det er gratis og skal end ikke downloades. JavaScript er et script-sprog, som skrives direkte i HTML filerne. Et script lavet i JavaScript bliver læst og udført af browseren.

Hvad er javaScript

Herunder ses et meget simpelt eksempel på, hvordan et JavaScript, skrevet i et HTML-dokument, kan se ud:

<code><html>
<head>
  <title>JavaScript</title>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
  document.write("Hej Verden!");
</script>
</body>
</html>
</code>

Ovenstående Script vil blot udskrive “Hej Verden!” på siden.

Scripting sproget JavaScript benyttes ofte til at gøre din hjemmeside mere dynamisk eller interaktiv. Det vil sige, at indholdet kan ændres på baggrund af inputs fra brugeren. Det er desuden muligt at lave lommeregnere, såkaldte popup-vinduer eller måske en personlig hilsen til dine besøgende. JavaScript kan også benyttes til besøgstællere, billede-slider eller hvad du nu kan komme i tanke om. Det er stort set kun fantasien, som sætter grænsen her.

Kort sagt, så er det eneste der skal til, for at afvikle JavaScript, at scriptet indsættes i HTML koden, så sørger browseren for resten.

Kan Google læse JavaScript?

Selvom Google påstår, at de kan læse JavaScript, så er det desværre ikke altid tilfældet, at dette sker i runtime. Google skal nok finde ud af, hvad scriptet indeholder, men der er ingen garanti for, at det sker i samme øjeblik, som Google-bot besøger siden.

Et godt eksempel er fra en større virksomhed, som præsenterede alle deres priser via JacaScript, for bedre at kunne lave individuelle priser til forskellige kundetyper. Her opstod problemer, hver gang der blev oprettet tilbudspriser. Google kom godt nok forbi siden, men kunne ikke se at prisen var opdateret, den oprindelige pris, som var lagret i Google Cache, blev derfor benyttet.

Så vær opmærksom på, hvad du benytter JavaScript til.

Test også altid, hvordan dit website tager sig ud, hvis de besøger dette uden at have JavaScript aktiveret.

Hvilke værktøj benyttes til seo? – Nogle af de mest kendte er:

Screaming Frog

SEMRUSH

AHREFS

ekspert til seo

Fandt du hvad du søgte?

Var det ikke lige denne information du manglede eller har du bare behov for at vide yderligere omkring SEO, så smid mig en mail.

Kontak Dan Vester